Het is jouw eigen keuze om de dag positief te beginnen!

Ben jij iemand die zijn verantwoordlijkheden nakomt? Overweeg eens de volgende 4 zinnen!

45 min te laat komen, tijdens een familie diner is okay. Het is maar familie.

Ik miste een deadline op mijn werk deze week. Wat maakt 1 week extra of later nou uit.

Ik heb mijn zoon beloofd om vrijdagavond naar zijn wedstrijd te kijken. Maar ik zat vast in een bespreking. Hij zal het wel begrijpen, dat doet hij altijd.

Het is de bedoeling dat ik minstens 15 zakelijke telefoontjes op een dag pleeg. Als ik geluk heb haal ik er 10. Er is zoveel te doen op een dag.

Waarom voelen sommige mensen zich er best comfortabel bij wanneer ze zich regelmatig onttrekken aan hun verantwoordelijkheden, terwijl andere mensen juist serieus hun verantwoordelijkheden nakomen. Hoe komt dat mensen die het druk hebben vaak degene zijn die er nog een taak bij nemen?

Ik ken een directeur (CEO) van een organisatie. Hij stelde zichzelf een doel door iedere ochtend om half zeven op te staan, en dan ging hij eerst naar de sportschool of (bij goed weer) buiten joggen. Aan het begin had hij een personal trainer ingehuurd, die ermede voor zorgde dat hij deze verplichting die hij aan zichzelf had gesteld kon volhouden. Deze dagelijkse routine werd al snel een hele goede gewoonte en had een positieve invloed. Deze man raakte hierdoor steeds meer in control, en het behalen van zijn dagelijkse fysieke inspanningen gaven hem veel positieve energie. Als hij dan de sportschool verliet, voelde hij zich sterker en krachtiger, omdat hij had voldaan aan een van de persoonlijke doelen/verplichtingen die hij zichzelf had gesteld. Met dit goede gevoel was de toon van de rest van de dag ook gezet!

Het hebben van dit sterke en voldane gevoel is het geheim van het succes van deze man waarmee hij zoveel van zijn tijd en aandacht kon geven aan andere mensen. Hij is net zo bezet en druk als jou en mij, en hij heeft ook vele verantwoordelijkheden, maar hij heeft altijd tijd en aandacht voor de mensen om hem heen in zijn directe (zakelijke)omgeving.

Je kent ook vast wel zo iemand in jouw omgeving. Iemand die altijd “druk” is, goed georganiseerd te werk gaat, en daarnaast ook meestal nog tijd over om er nog iets bij te doen, en zonder moeite zijn/haar aandacht en tijd geeft aan andere mensen in zijn of haar (zakelijke) omgeving.

Op deze mensen kun je bouwen en rekenen. Ze krijgen hun dingen voor elkaar. Het maakt niet uit wat het is. Ze kennen hun eigen waarde, de waarde van hun tijd, en de waarde van een andermans tijd. Deze mensen stralen positieve energie en kracht uit.

Als je nou naar jouw agenda kijkt deze week. Welke verantwoordelijkheden heb jij of ga nog maken. Stel jezelf tot doel om aan je verantwoordlijkheden te gaan voldoen, en probeer de dag eens te beginnen met één van de belangrijkste.

Daarmee begint je dag goed.
Weet wat je waard bent! Wanneer je waardevol met je eigen tijd om gaat en je hebt respect voor de waardevolle tijd van een ander, bouw je aan een natuurlijke en gezonde (zakelijke) relatie.

Verantwoordelijk zijn, maakt je een betere vriend, bestuur of netwerk -lid en collega. Hou je aan je verantwoordelijkheden, en maak meer tijd vrij voor mensen die zich aan hun woord houden. Spendeer geen tijd meer aan mensen die voortdurend hun afspraken niet nakomen of afzeggen. Je bent het waard!!

Welke persoonlijke verantwoordelijkheden en verplichtingen heb jij, of ga je binnenkort nog maken, waarmee je de positieve energie krijgt om aan al je verantwoordelijkheden waar andere mensen “afhankelijk” van zijn te kunnen voldoen?